2020 година беше изключително трудна и емоционална година за човечеството. Светът се променя, а с него и ние и нашите нужди. Така, че и тенденциите в интериорния дизайн през настоящата 2021 година също бърза да се адаптира към нас. Днес избрахме да селектираме накратко какво ново ще бъде налице в интериорния дизайн през 2021 година.

Последни новини в интериорния дизайн 2021

За повечето от нас, домовете ни се превърнаха в нещо повече от място за спане къпане. Сега той изпълнява много функции, които не сме изисквали от жилищата си по-рано. Днес домът ни трябва да играе ролята на офис, ресторант, детска градина с училище и понякога дори фитнес. Затова тенденциите в интериорния дизайн от 2021 г. ще ни изпратят по-близо до природата, чистия въздух.

Тенденции в обзавеждането

Появата на различни тенденции в обзавеждането никога не са се появявали просто така, без никаква причина. Както през 2020, така и през настоящата 2021 година изключително модерни ще бъдат минималистичния стил и индустриалния стил на обзавеждане. Важно е да подчертаем, че бетонните стени ще бъдат също изключително актуални и тази година, така че не бързайте да се отказвате от тях. А ако вече разполагате с бетонна стена – то вие сте късметлии!

Естествени материали в обзавеждането на дома

Модните тенденции в обзавеждането на дома продължават да ни натрапват естествените материали, които продължават да са изключително актуални. Съветваме ви да използвате тухли, бетон, естествен дървен материал, мрамор и различни видове метали по ваш вкус. Същото важи и за домашния текстил. Естествения памук и лен са на върха на модните тенденции в обзавеждането на дома през 2021 година. Намират широко приложение в домовете под формата на спално бельо, завеси, покривки, та дори и салфетки.
Друга супер актуална модна тенденция, това са стайните растения у дома. Тази година дизайнерите съветват да заложите на високи широколистни растения, които освен красота и усещане за близост до природата, ще ви дадат и пречистен въздух във вашия дом.
Няма как да не споменем нещо и за това кои ще са топ цветовете в обзавеждането през 2021 година. Тази година най-популярни ще бъдат изумруда, тъмносиният и бежовият цвят.
Разгледайте подбраните от нас снимки по-долу. Надяваме се, че ще успеем да ви вдъхновим с тях.